Hè psst, leider (ja, ik bedoel jou):

Wanneer ben jij goed genoeg om ècht jezelf te zijn? 100% van de tijd.

Of geloof je werkelijk dat er ‘eerst….’ (vul maar in) voor moet veranderen? 

Ik leerde aan boord van schepen onder alle omstandigheden vanuit Innerlijke Rust handelen. 

Ik leer het jou ook graag! 

Coaching voor Leiders

Resultaat door Harmonie in plaats van Stress

Ben jij op weg naar Harmonie, of eigenlijk naar een Burn-out?

Doe nu de gratis test en ontdek vandaag waar jij staat!

Teveel leiders gaan dood zonder hun èchte lied met de wereld te delen.

Het is tijd om je terug te trekken van het Innerlijke Strijdveld en een nieuwe strategie toe te passen. 

Om Stress, Deadlines en Vechten in te ruilen voor Harmonie, Innerlijke Rust en Liefde. 

Aan boord van zeilschepen leerde ik een wereld kennen waar dit heel natuurlijk is. Moeiteloos en vanzelfsprekend.

Ik neem je graag mee laat je zien hoe!

Helderheid       –       Meesterschap       –      Innerlijke Rust    –     Keuze

Meeste leiders denken dat het creëren van een succesvolle omgeving en bedrijf (of leven) begint en eindigt met ‘de goede dingen doen op het juiste moment’. Bovendien zijn er veel te weinig mensen waar je jezelf werkelijk aan kan spiegelen. Voor jouw twijfel is op je werk geen plaats en thuis geen bedding. Je hebt alles. Jij bent toch de grote baas? Nou dan!

Maar diep van binnen worstel je met een van twee problemen:

  1. angst om door de mand te vallen op je werk (of eenzaamheid in je beslissingen)
  2. twijfel of je wel voldoende aanwezig bent geweest voor je kinderen

Je neemt het voor lief. Het hoort erbij. En jij bent de laatste die de consequenties uit de weg gaat. Maar ten koste van wat?

Als je je ware potentie werkelijk wilt ontsluiten en zelf de vervulling wilt ervaren die iedereen denkt dat jij hebt bereikt met je succes, dan moet je een context creëren waarin je liefde blaast in je werk, en anderen inspireren om datzelfde te doen.

Ik leer je graag hoe!

Hoi, ik ben Suze,

Toen ik – 20 jaar geleden – mijn carrière begon als scheepsbouwer, had ik een droom: ik wilde echte innovatie stimuleren door samenwerking met verschillende bedrijven in en buiten mijn werkveld. Ik wilde co-creatie. Nieuwe ideeen. Maar ik leerde al snel dat in de corporate wereld ik niet eenvoudig de vrijheid kreeg die ik nodig had. Teveel regels. Teveel politiek. Alle innovatieprojecten stierven een langzame dood. Mensen raakten enthousiast over een idee, wilden graag, maar dan kwam er politiek, regeltjes, en brak de spirit van de mensen en hun enthousiasme. Het initiële vuur doofde en het project verviel in een ‘setje taken’. En de resultaten waren gemiddeld, middelmatig op zijn best.

Ik startte daarom mijn eigen bedrijf toen ik 25 was. Ik wilde resultaten. Innovatie. Betrokkenheid. Soepel lopende projecten. Niet een of andere verstikkende politieke omgeving. Ik stapte uit die omgeving en deed het zelf. Mijn bedrijf floreerde. Ik was heel goed in het creëren van een omgeving waarin mensen met hart en ziel konden werken. Waar ze hun talent volledig tot zijn recht konden zien komen. Ik won subsidies, creëerde teams, werkte internationaal. Als iemand mij vroeg voor iets dat mijn hart raakte, ging ik ermee vandoor en blies er leven in.

Ik verdiende VEEL geld, had 4/5 maanden vrij om te zeilen en ik dacht dat ik de vrijheid had uitgevonden. 

Tot ik zwanger werd. Heel onverwacht – Ik dacht dat ik onvruchtbaar was. Ik werd geconfronteerd met een compromis: ander werk doen en minder verdienen, of hetzelfde werk doen en mijn kinderen niet meer zien. Beide waren geen optie.

Ik werd geconfronteerd met mijn veel te grote ego. Ik dacht dat ik het ALLEMAAL kon hebben zoals ik het wilde. Een soort toverstaf dat gewoon creëerde wat ik verlangde. Tot het niet meer werkte. 

In eerste instantie gaf ik de omstandigheden de schuld. Dit was gewoon de levensfase waar ik in zat. Ik had geen keuze. Ik moest gewoon een manier vinden om ermee te dealen. Tot ik op een ochtend onze dochter naar school bracht, en ze mij vroeg om haar uit te zwaaien terwijl ze naar binnen liep met haar klas. Ik moest de trein naar Schiphol halen. Ik moest weg. Toen, op dat moment, viel het kwartje…..

Ik was niet trouw aan mijzelf. Ik had geprobeerd om via uiterlijke omstandigheden hard te werken, hopend dat op een mooie dag alles anders zou worden. In realiteit was ‘het leven’ het probleem niet. IK was het probleem. Als je een andere context wilt creëren, hoef je niet harder te werken ‘buiten jezelf’ om die te maken. Je hebt niet meer geld, meer projecten, een beter huis, grotere kinderen, een week vakantie of WAT DAN OOK nodig. Je moet werken aan JEZELF.

En alhoewel dat heel eenvoudig klinkt – en me het gevoel gaf dat ik mijzelf de schuld gaf voor dingen waar ik part nog deel aan had – was het het beste nieuws dat ik in jaren had gehoord. Want als er EEN ding is dat ik kan veranderen, dan is het MIJZELF. En ik wist zelfs al hoe ik dat moest doen!

Ik ben opgeleid als stuurman op de Tall Ships (driemast zeilschepen) en ik heb daar geleerd hoe ik kan handelen vanuit Innerlijke Rust onder iedere omstandigheid die je maar kunt bedenken. Het enige dat ik hoefde te doen was ontdekken wat dat betekent aan wal. En dat deed ik. Met succes. 

De laatste 10 jaar heb ik honderden mensen getraind in high performing teams, ceo’s, raden van bestuur en ondernemers om hun eigen Innerlijke Spel te gebruiken als een basis om in lijn te werken met wie je diep van binnen bent. Zodat je leeft en werkt in harmonie met jezelf. En handelt vanuit Innerlike Rust, Harmonie en Liefde in plaats van Stress, Druk en Angst voor mislukking – onder iedere omstandigheid. 

Er is niets vervullenders om de glinstering in iemands ogen te zien als het kwartje valt. Als het paradigma verschuift en je data van ‘weten wat je moet’ naar ‘werkelijk doen wat je weet’.

Er is ook een diepe laag voor mijn ‘waarom’. Als je die wilt weten, kik dan hier.

 De grootste les die ik heb geleerd in het proces is dat er maar 1 waarheid is: alleen JIJ kunt een context creëren waarin je vervulling vindt. Stop met wachten tot alle omstandigheden ‘helemaal goed zijn’ en jezelf te vertellen dat je al zoveel hebt bereikt. 

Had je me 10 jaar geleden gevraagd – toen onze kinderen net waren geboren – dan had ik je verteld dat ik druk bezig was om een goede context te creëren voor ons gezin. Dan kon ik ‘daarna’ aan de slag met wezenlijke vragen van het leven.  Maar wat ik ontdekte was dat ik in rondjes kon blijven rennen. De context is NOOIT af. In werkelijkheid was er maar EEN probleem was dat opgelost moest worden. Dat was ik zelf. Waar je vaak voor anderen heel scherp kunt zien wat ze ‘zouden moeten doen’, zijn we vaak totaal onbewust van ons eigen innerlijke spel en hoe dat ons leven en ons resultaat beïnvloedt.

Ik ontdekte dat er maar 1 ding is dat werkelijk in iemand weg staat. En dat is echt GOED nieuws. 

Je Innerlijke Spel is EENVOUDIG als je wat basis navigatievaardigheden leert. 

Ik heb duizenden mensen gecoacht, getraind en geleerd over de principes onder dit Innerlijke Spel. Ze hebben allemaal hun spel zodanig veranderd dat ze op een totaal ander niveau leven en functioneren. 

Het moment dat je je Innerlijke Spel verandert, volgt het Uiterlijke Spel ALTIJD. Andersom niet. Voldoening komt nooit van buiten. Dat weet je allang.  

handtekening-xo-suze-goud

Begin vandaag. Doe de test en ontdek of je echt op weg bent naar harmonie of eigenlijk naar een burn-out… 

Teveel leiders gaan dood met hun ECHTE lied nog diep in hen verborgen. Jij hebt de potentie. Wanneer ga je ALLES geven?